U sklopu projekta provedeno 14 edukativnih dječjih radionica


Proveden je prvi turnus radionica za vrtičku djecu i učenike osnovnih i srednjih škola

U sklopu provedbe usluge izobrazno - informativnih aktivnosti za potrebe provedbe projekta “Nije mi teško - zajedno za čisti okoliš i očuvanu prirodu” tijekom studenog i prosinca provedeno je 14 radionica pod nazivom „Sprečavanje nastanka otpada“ te „Odgovorno postupanje s otpadom“.

Radionice su provedene u vrtićima i školama partnerskih općina projekta, u dječjem vrtiću  Biograd, dječjem vrtiću Zlatni ključić iz Lišana Ostrovičkih, dječjem vrtiću Tulipan iz  Polače, dječjem vrtiću Gardelin iz Pakoštana, dječjem vrtiću Stankovci, osnovnoj školi Biograd, osnovnoj školi Ivan Goran Kovačić iz Lišana Ostrovičkih, osnovnoj školi Petar Zoranić iz Stankovaca, osnovnoj školi Franka Lisice iz Polače, osnovnoj školi Pakoštane te srednjoj školi Biograd.

Djeci su kroz jednostavan i interaktivan način predstavljeni osnovni pojmovi o pravilnom gospodarenju otpadom. Za srednjoškolce je održan i zanimljiv kviz koji je obuhvaćao najvažnije informacije o društvenom kontekstu iz kojega proizlazi važnost odgovornog postupanja s otpadom (globalna kriza otpada, kriza reciklažnog sustava, globalni i lokalni razmjeri onečišćenja prirode i okoliša, konzumerizam) te ključne informacije o postupanju s otpadom. Svim učenicima su podijeljeni i edukativni letci o pravilnom postupanju s otpadom.

U slijećem turnusu koji je planiran za veljaču i ožujak 2020. provesti će se i ostalih 14 projektom planiranih edukativnih radionica.