U školama i vrtićima održana natjecanja u izradi kreativnih stvari od prethodno prikupljenog otpada.


Tijekom studenog u školama  vrtićim s projektnog područja održana su natjecanje u školama u izradi kreativnih stvari od prethodno prikupljenog otpada.

Djeca su u izradi kreativnih predmeta koristila plastični i stakleni otpad i stare CD-e. U uvodnom dijelu smo djecu pokušali osvijestiti su najveći proizvođači EEotpada (u prvom redu slušalice, CD-i USB-ovi, mobiteli...) i kako mogu raditi na smanjenju istog. Također smo ih podučili kako pomoću flomastera i starog CD-a maštovito mogu oslikati buduće “tjeralice za ptice”. Naime, CD-ovi koji vise na koncu  svojim pomicanjem reflektiraju svjetlost i tako tjeraju ptice iz vrtova. Oslikani CD-i mogu poslužiti i kao ukrasi za bor za predstojeće blagdane. Djecu smo naučili i salvetnu tehniku (decoupage) koju su koristili u izradi uporabnih predmeta od otpada. 

Djeci su podijeljeni promo materijali (letci i vodiči), te prigodni pokloni (14 kom), koje je većina odlučila zajednički koristiti kao razred/grupa, a potom slikovnice ostaviti u školskoj knjižnici za mlađe školarce