Održana akcija čišćenja uvale Soline u Biogradu na Moru


Posljednja akcija čišćenja u sklopu projekta „Nije mi teško - zajedno za čisti okoliš i očuvanu prirodu" u ponedjeljak je u uvali Soline u Biogradu na Moru okupila učenike Osnovne škole Biograd na Moru i Srednje škole Biograd na Moru te članove udruge "Hippocampus" i "Volonter" koji su na najbolji mogući način obilježili Svjetski dan hrane.

Zajedničkim snagama prikupili su 5 m3 pretežno ambalažnog i krupnog otpada – plastičnih boca, staklenki, čepova, stolica, suncobrana... U okolišu je nažalost završio i građevinski, ali i infektivni otpad koji je sada zbrinut na propisan način. Nakon okrjepe, koju je za vrijedne sudionike osigurala Turistička zajednica grada Biograda na Moru, uslijedili su eko kviz i kreativna radionica oporabe različitih otpadnih materijala. Kroz zabavnu igru učenici su učili o važnosti razvoja održivih navika u svakodnevnoj prehrani kroz poticanje odvajanja otpada od hrane i kućnog kompostiranja, te važnosti smanjivanja otpada uz naglasak na održivi uzgoj i svakodnevno ophođenje s hranom.

Najzanimljivije trenutke s veselog druženja moglo se pratiti i uživo putem streaminga na mrežnoj stranici projekta.

Akcija je organizirana u suradnji Grada Biograda na Moru, komunalnog društva Bošana d.o.o, Turističke zajednice grada Biograda na Moru i udruge "Eko Zadar".