Projekt "Nije mi teško - zajedno za čisti okoliš i očuvanu prirodu"


U Biogradu je predstavljen projekt "Nije mi teško - zajedno za čisti okoliš i očuvanu prirodu". U projektu vrijednom 500.000 kuna sudjeluju i općine Pakoštane, Polača, Stankovci i Lišane Ostrovičke. Cilj je unapređenje gospodarenja otpadom.

Grad Biograd iznimno je uspješan u povlačenju bespovratnih sredstava iz europskih fondova.

U posljednjih pola godine ugovorio je preko 110 milijuna kuna vrijednosti projekata od čega je velika većina iz EU sredstava.

Za pola milijuna kuna vrijedan projekt "Nije mi teško - zajedno za čisti okoliš i očuvanu prirodu" dobili su 85 posto nepovratnih sredstava iz Operativnog programa Konkurentnost i kohezija.

S obzirom da se odgovorno ponašanje prema okolišu uči od najranijih dana, u projekt Nije mi teško uključeni su svi - od vrtićke i školske djece do starijeg stanovništva.

Ovaj projekt samo je dio velike priče o uspostavi biogradskoga reciklažnog dvorišta i pretovarne stanice koja će biti u funkciji kada se otvori županijski centar za gospodarenje otpadom u Biljanama Donjim, što je glavni preduvjet za konačno zatvaranje deponija Baštijunski brig ekološke crne točke iznad Biograda.


Izvor: HRT