Novosti

Link Kroz EU projekt vrijedan 511 tisuća kuna, građani će se bolje upoznati o važnosti odgovornog postupanja otpadom

Kroz EU projekt vrijedan 511 tisuća kuna, građani će se bolje upoznati o važnosti odgovornog postupanja otpadom

Grad Biograd na Moru započeo je s provedbom projekta pod nazivom „Nije mi teško – zajedno za čisti okoliš i očuvanu prirodu“ u sklopu Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020. u okviru poziva „Provedba Programa izobrazno-informativnih aktivnosti o održivom gospodarenju otpadom“.

Link Nije mi teško - zajedno za čisti okoliš i očuvanu prirodu

Nije mi teško - zajedno za čisti okoliš i očuvanu prirodu

Cilj projekta je informiranje javnosti o održivom gospodarenju otpadom i educiranje građana o konceptu kružnog gospodarstva u svrhu podizanja svijesti građana o važnosti odgovornog postupanja s otpadom i ojačavanja prepoznatljivosti JLS-ova u izgradnji učinkovitog i cjelovitog sustava gospodarenja otpadom, kazao je Ivan Čupić, voditelj LAG Laura

Link Konferencija projekta "Nije mi teško-zajedno za čisti okoliš i očuvanu prirodu"

Konferencija projekta "Nije mi teško-zajedno za čisti okoliš i očuvanu prirodu"

Mjere koje će pomoći ostvarenju cilja odnose se na provedbu izobrazno-informativnih aktivnosti kojima će se ciljane skupine javnosti potaknuti na sprječavanje nastanka otpada, odvojeno sakupljanje komunalnog otpada, kućno kompostiranje i ponovnu uporabu predmeta.

Link Projekt "Nije mi teško - zajedno za čisti okoliš i očuvanu prirodu"

Projekt "Nije mi teško - zajedno za čisti okoliš i očuvanu prirodu"

U Biogradu je predstavljen projekt "Nije mi teško - zajedno za čisti okoliš i očuvanu prirodu". U projektu vrijednom 500.000 kuna sudjeluju i općine Pakoštane, Polača, Stankovci i Lišane Ostrovičke. Cilj je unapređenje gospodarenja otpadom.